pátek 1. dubna 2016

1. kolo společné deky

Krásný večer,
 
Dnes je 1.4., proto vkládám první obrázek pro společné šití. Obrázek je stažený z pinterestu. Pro šití jsem ho zjednodušila (silná čára), ale pro vyhrání a vyšperkování například výšivkou jsem zpět doplnila některé čáry (slabá čára). Je zcela na Vás, jak si se svým obrázkem pohrajete.. Ráda bych, abychom všechny šily silně nakreslený obrázek a pak si hrajte, jak Vám fantazie dovolí.. Hotový panel budeme mít velikost 30x40 (výška x šířka) + přídavky na švy.
 
A to není vše :-). K obrázku patří i první patchworkový vzor. Začneme jednoduše. Budeme šít čtverečky, které mají 5x5 cm + přídavky na švy. Celkem potřebujeme udělat "šachovnici" o velikosti 40x10 cm + přídavky na švy.  Je na Vás, zda budete šít šachovnici o dvou barvách, nebo zde využijete různé kousky látek. Tak a tento díl našijete na vrchní díl většího panelu. Nyní nám vznikne 1. blok na deku o velikosti 40x40 cm + přídavky na švy.
 
Tak, snad jste ze zadání moudré :-).
Chtěla bych Vás poprosit, až budete mít blok hotový, prosím, pošlete mi foto, abych vždy před dalším kolem mohla vložit blok, kde budou naše panely uveřejněny..
 
Tak a teď slibovaný obrázek: